Testimoni Bio Velocity Sleep Mate : Mudah Bangkit Solat

Dear Gentle Readers,
Last wednesday wani balik ke kampung di Manong, Perak untuk menziarahi atuk wani yang sudah uzur. He’s already 95 & baru2 ni mengalami komplikasi paru2 akibat kuat merokok.
Di Perak, mereka masih buat 20 rakaat solat sunat terawih. Surau kat rumah wani buat 8 jer, sebab ada tahlil, and tazkirah sama. So memang wani dah lama x solat sampai 20 rakaat. Mula2 rasa mcm impossible gak nak buat, tapi bila tengok opah2 & makcik2 lepaks jer solat sampai 20 rakaat takkan saya yg umur 30 x leh kut?
Disebabkan wani & cikina bimbang sangat, kami bawa bersama BFF kami, Bio Velocity Sleep Mate. Kami letak bawah sejadah kami. Surprisingly, memang rasa bertenaga… X letih langsung walaupun x biasa buat 20. Bayangkan lah cikina kan berat >120kg… Selalu dia solat wajib pun slow2 nak bangun dari sujud ke rakaat seterusnya tapi masa solat terawih ni, waaaaahhh cargas gillerz… Zuup zaaap jer dia bangkit! Memang amazing sangat wani rasa…
20140706-072556-26756243.jpg
Bukan sibuk nak promote atau nak jual produk sangat… Tapi cuba bayangkan macam ni… Cuba bayangkan, dengan berkongsi tentang produk hebat ni kita dapat :
  •  bantu ramai kawan2 kita yg x larat nak bangkit solat untuk solat dengan lebih sempurna…
  • bantu rakan2 kita untuk lebih khusyuk dalam mengerjakan solat
  • bantu rakan2 kita yang ada pelbagai jenis penyakit untuk recover (rujuk testimoni BVSM)
  • bantu rakan2 kita yg susah tidur untuk dapat tidur yg berkualiti

Tidakkah kita merasa bahawa at least kita telah membantu menambah nilai hidup orang lain? Kita bukan nak jadi macam superman, tolong semua org di dunia… Bila kita dapat menolong org yg kita sayangi, yg berada disekeliling kita… X ke kita rasa puas? Kalau wani tengok video2 testimonial customer2 wani, memang kadang2 rasa sebak & nak menangis sebab betapa appreciate nye mereka pada kita. Hidup mereka berubah, mereka rasa lebih sihat, lebih alive. Itulah kepuasan kepada kita sebagai seorang peniaga :)

Wani nak kongsikan lagi, antara keistimewaan BVSM :
1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti

20140706-072556-26756564.jpg

Info lanjut : http://www.hazawani.com/bio-velocity-sleep-mate-bvsm/

Jika anda berminat nak tengok sendiri produknya, nak cuba dahulu sebelum decide nak beli ke x, just contact me via :

E-mail : hazawani@gmail.com
Call/SMS/Whatssapp : +(60) 016 225 7305

#bvsm #biovelocitysleepmate #bvalfalfa #bamboosalt #garambuluh #premiumbeautiful #dao #alumnidao #drazizanosman #jamumaharani #lactolite #mineralwater #mineralcoffee

 

[Tahukah Anda: NAJIS MENUNJUKKAN TAHAP KESIHATAN ANDA]

20140704-080629-29189724.jpg

Dear Gentle Readers,

Adakah anda mempunyai masalah berikut?
* Kadang2 sampai berhari2 tak berjaya “membuang”?
* Najis keras, sehingga trauma nak ke tandas?
* Sembelit & buasir?

20140704-080630-29190917.jpg

Tahukah anda, najis kita sebenarnye boleh memberi ‘clue’ tentang tahap kesihatan kita. Harini, wani nak ajak anda semua belajar mengenali “najis/tahi” masing2.

20140704-080629-29189979.jpg

20140704-080630-29190212.jpg

20140704-080631-29191745.jpg

Perkumuhan (pembuangan najis) ni penting untuk menyingkirkan toksin2 dalam badan. Bayangkan kalau beberapa hari kita x ‘membuang’, berapa banyak asid terkumpul dalam badan sampai kepala rasa pening, tekak loya, perut pun x sedap. Pendek kata semua serba x kena!

20140704-080630-29190556.jpg

Emosi BATMAN pun x stable bila kolon dia tercemar (dengan JOKER)… hehehe

Cadangan wani, banyakkan pengambilan air bersih (sebaiknya yg beralkali e.g. Air Zamzam, Air Bio Aura dll). Juga makan makanan berkhasiat, kaya fiber & serat. Avoid Fast Food! 1 pack fries mengandungi lebih kurang 1 cawan minyak. 1 gelas minuman berkarbonat = 16 sudu gula. Might as well kita telan je or suap je anak2 kita dgn 1 cawan minyak masak & 16 sudu gula kat rumah tu! Sanggup suap anak masing2? Ngeriiii kan. Dah tau pls jgn buat dah… Dulu mungkin anda x tahu atau buat2 x tahu :)

20140704-080631-29191152.jpg

Also, FYI pengambilan supplement dapat membantu proses detoksifikasi (buang toksin melalui perpeluhan, pembuangan air kecil & besar) & “nutrien absorption” atau penyerapan nutrien dengan lebih baik. Wani selalu cadangkan customer wani :

* ambil sepeket Garam Buluh 1 x sehari utk membuang toksin & meng’alkali’ kan tubuh badan. Badan kita sebaiknya dalam keadaan 80% alkali & 20% berasid. Tapi kita selalu terbalik. Thats why selalu pening2 & senang jatuh sakit. Penghidap cancer, 100% badan mereka berasid! Info Garam Buluh : http://www.hazawani.com/garam-buluh-bamboo-salt/

* minum Lactolite seminggu 2-3 kali untuk menambah bakteria baik (Lactolite mengandungi :
1) probiotik – bakteria baik &
2) prebiotik – inulin, makanan kpd bakteria baik, so bakteria baik tu boleh hidup lebih lama dalam usus kita)

* minum banyak air beralkali (atau air Bio Aura jika x mampu nak beli air zamzam setiap hari). PH air bioaura adalah alkali, hampir sama SIFAT & kaya dgn garam mineral seperti air zamzam. Of course air zamzam #1 yea! Avoid air R.O jika anda sihat. Air R.O ni air bersih, dh mcm air suling, semua dah ditapis sampai x de garam mineral langsung dah. Ni sesuai utk pesakit buah pinggang atau utk kegunaan industri. Org yg belum ada penyakit buah pinggang kronik, minum air mineral atau yg beralkali ye…

Air berasid + Badan berasid = ASID
Air neutral + Badan berasid = ASID
Air beralkali + Badan berasid = NEUTRAL -> ALKALI

Bila susuk tubuh kita beralkali, kita ambil supplement apa pun akan lagi cepat nampak kesan sebab penyerapan nya optimum. Kalau ambil Jamu Maharani ke, BB Plus Collagen ke, hasilnya nampak cepat & berpanjangan. Memang awet muda! Cuba bayangkan kalau kolon kita penuh dgn bakteria jahat, banyak toksin, makan lah berkarton2 collagen pun, kulit still bermasalah, kusam, sebab dalaman nya x bersih. Thats why wani kalau consult customer, dah mcm ala2 ‘tok bomoh’. Tengok kulit, kuku, bentuk badan, dah boleh agak ada penyakit apa. Kebanyakan anak gadis sekarang mempunyai masalah keputihan, haid x stabil & senggugut yg teruk. Agak2 susah x nak mengandung & beranak nanti? Ibu2 pulak perut “buncit” semacam, period plak mcm chipsmore, kejap ada kejap x de. Hati2, that might be a sign of cyst, even fibroid! Fibroid ni kalau doctor keluarkan, dah boleh penuh 1 dulang dah. Tu yg kadang2 badan kurus tapi perut buncit semacam. Hati2…

So, wani nak pesan pada semua kawan2, jagalah kesihatan anda baik2. Jangan suka bergantung 100% pada ubat hospital sebab mmg ALMOST 100% drugs = chemical. Ubat hanyalah penahan sakit sahaja. Kalau diambil dlm kuantiti yg banyak & berpanjangan, mungkin akan mengakibatkan komplikasi pada hati, buah pinggang & jantung.

I am not a doctor, but I read & ask a lot of questions to doctors, health practitioners & nutritionist… I read a lot! If I don’t learn new things, Wani rasa lemah. Learning & sharing keeps me going! Wani ada visi & misi, untuk beri kesedaran kepada semua kawan2 yg ada disekeliling wani utk amalkan pemakanan & gaya hidup yg sihat. Saya hanya boleh beritahu, tetapi keputusan terletak di tangan anda sendiri.

Your body is your treasure. Appreciate them… I certainly appreciate mine, setiap hari balut dengan Premium Beautiful Corset yang ada terapi FIR, malam pulak tidur berselimutkan Bio Velocity Sleep Mate (energy dr cahaya matahari). Sebelum masak makanan kami purify dulu dgn Bio Zone Food Purifier sebab ayam daging skang disuntik dgn hormon supaya cepat besar & antibiotik supaya x mudah jatuh sakit. Sayur & buah disembur racun serangga. Ikan & makanan laut diawet dgn Formaldehyde (pengawet mayat). So memang kami jarang makan diluar sebab yg dirumah tentu2 dah purify dulu. Kalau makan luar, balik tu cepat2 wani tala garam buluh 1 paket utk detox. Baru rasa selamat. Health freak kan :)

If u have any questions regarding how this high tech products can help u & your household, jgn segan2 contact wani. My team & I provide 1-to-1 consultation & free demo. Kami bukan cuba utk jual semua benda kepada anda. So kalau kita boleh spend sedikit masa utk discuss ttg cara hidup, cara pemakanan anda In shaa Allah kami boleh suggest product apa yg sesuai dgn anda… Jgn kata “SAYA TIADA DUIT”, sebab apa yg kita fikir, cakap & buat adalah DOA. Kami ada penyelesaian untuk masalah anda, In Shaa Allah… Most of us use this products for FREE. Nanti kami boleh ajarkan cara cemana nk pakai free. Yang penting ada keinginan untuk berubah. X guna badan pakai barang kemas kalau sana sini sakit. Bak kata my sifu, suami kita x de cium gelang/rantai kita tu. Baik cantikkan & jaga badan sebab itu yg dia suka. Redha suami boleh membawa kepada redha Allah jua, In shaa Allah (“,)

Your success partner,

Hazawani Halin
+ 6 016 225 7305
hazawani@gmail.com
www.hazawani.com

#hazawanidotcom #TheRoyals #Academy369 #DAO #AlumniDAO #PlatinumDAO #Health #Beauty #premiumbeautiful #bioaura #biozone #bamboosalt #garambuluh #lactolite #bbpluscollagen #jamumaharani #mineralcoffee #jtx #jtxairtracker #pbclassic #pbelegance #stool #bristolstoolchart #colon #coloncancer #cancer

20140704-095249-35569314.jpg

20140704-095315-35595099.jpg

Promosi BVSM – Beli 3 unit Bio Velocity Sleepmate & dapatkan unit ke-4 dengan harga rm300 SAHAJA

BIO VELOCITY SLEEP MATE

BIO VELOCITY SLEEP MATE

[PROMOTION] Beli 3 unit Bio Velocity Sleepmate & dapatkan unit ke-4 dengan harga rm300 SAHAJA (di dalam 1 resit). Promosi sehingga 31 Januari 2014.

Info produk : http://www.hazawani.com/bio-velocity-sleep-mate-bvsm/

Kind Regards,
FB: hazawani@gmail.com
016-225 7305

********************

*Fungsi BVSM:
1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti

*Manfaat BVSM
Melegakan sakit kepala, sakit haid, sakit perut, menghilangkan kesakitan otot, melegakan kesakitan gastrik, melegakan sakit belakang, menolong ketegangan leher, melegakan rasa kebas.

*Cara Penjagaan :
-BV Sleep Mate boleh dicuci setahun sekali (dicadangkan cuci di kawasan yang terkena kotoran sahaja).
-Gunakan bahan pencuci kain yang berorganik untuk mencuci dengan tangan secara lembut dan keringkan di bawah matahari pagi (jam 8-11am).
-Atau dapatkan Bio Cleanz Multi Purpose Spray secara PERCUMA daripada saya (dengan setiap pembelian pakej 3+1 BVSM). Bio Cleanz ni ala2 Febreeze tapi ia menggunakan bahan semulajadi berasaskan ekstrak sea ion. Sea Ion adalah garam laut likat yang diperoleh melalui proses pengekstrakan khas yang menghasilkan garam bermineral tinggi. Ia bebas daripada bahan-bahan pencemar seperti petrokimia, bahan pengawet, agen pembuih, pewangi dan pigmen.

*Cara Penggunaan :
-Bukakan dan letakkan BV Sleep Mate di atas tilam.
-Letakkan empat tali elastik ini di setiap sudut tilam.

*Saiz : Queen
-Lipat 2 untuk saiz bujang.
-Letakkan di tengah2 untuk saiz king (kita x tidur di hujung2 katil kan?)

*Cadangan :
-Boleh digunakan sebagai pelapik tilam (mattress protector) atau selimut.
-Pasangkan cadar atau duvet cover supaya tidak terkena kotoran.
-Gunakan waterproof mattress protector (saya beli di Cosway) jika risau terkena kencing/muntah anak. Ia masih berfungsi dgn baik walaupun dilapik dgn cadar etc (tenaga dipancarkan sejauh 3 kaki)

{hubungi saya jika anda perlukan penerangan lanjut di hazawani@gmail.com – FB atau sms/WA 016-225 7305}

#topleaderscircle #teamfabulosity #biovelocitysleepmate#bvsm #biovelocity #tilamkuat
#tilamajaib #health #beauty#beddings #korea #malaysia #garam #garambuluh
#bamboosalt #sabunketiak #premiumbeautiful #pbelegance#haid #gout #gastric
#darahtinggi #kencingmanis #ipad#iphone

Seminar GC14 & Product Knowledge Biovelocity Sleepmate (BVSM)

Dear Gentle Readers,

Tomorrow our big family TOP LEADERS CIRCLE akan menganjurkan another mega seminar for business partners. Pengisian pun mantap. Product knowledge on Bio Velocity Sleep Mate from HQ Specialist CDM Kelvin & also strategy GC14 untuk menempah tiket melancong VVIP 5* percuma ke Gold Coast, Australia.

Anything yg kita buat, biarlah buat dengan pengisian ilmu. I always told my business partners, kita bukan penjual. We don’t do hard selling, push2 org beli barang, walaupun kita tau produk kita bermanfaat utk kesihatan & kecantikan pengguna. We are solution providers, we listen to our client’s needs, & akan beri consultation based on their current situation, ikut kesesuaian & kemampuan.

If u would like to join our team, x kira lah untuk makan pakai produk utk kegunaan sendiri atau berminat nak belajar berniaga jgn segan2 beritahu kami. In shaa allah kami tunjukkan jalan.

www.hazawani.com

20130712-071903.jpg

20130712-072135.jpg

Still sempat lg kalau nk join seminar ni. Terus contact wani yea…

Kind Regards,
Hazawani Halin
016-225 7305
hazawani@gmail.com
www.hazawani.com

Promo May 2013

Dear Gentle Readers,

Today last day utk punch sale bulan May. So anyone yg nak order anything, x kisah barang kecil ke besar pls let me know a.s.a.p. I will be at stockist sampai petang.

Semua pembelian bulan may akan dapat bonus pada 11/6. Kalau beli bulan 6, 11/7 baru dapat bonus nyer (“,)

ongoing promotion :
1) beli 3 percuma 1 bb plus collagen (also ada promosi bag gucci utk agent bb plus)
2) beli 3 percuma 1 lactolite
3) luminez skincare – free lace pouch
4) bioaura water filter – cash rebate rm200
5) biovelocity sleepmate – cash rebate rm120
6) jamu maharani – cash rebate rm5

Contact me at 016-225 7305 or email hazawani@gmail.com

www.hazawani.com

20130531-152731.jpg

20130531-152759.jpg

20130531-153021.jpg

20130531-153125.jpg

20130531-153247.jpg

20130531-153336.jpg

My Health & Beauty Regime

Dear Gentle Readers,

20130315_103514

Haaaaaa tengok ni… Gambar happy manja2 dgn hubby kat eiffel tower, paris. Sebenarnye nak suh uols tengok kulit muka model tu… Hehehe masa ni wani belum pakai skincare luminez pun lagi. Masa ni wani dah consistently amalkan supplement dari hai-o. Ramai yg tanya wani amalkan which supplement?

Hehehe meh bitau rahsia dia…
Pagi – 1 sachet garam buluh dgn 1 mug air bioaura.

BAMBOOSALTgarambuluh.rawatan.penyakit

Bio Aura

Tengahari – 5-6 biji pil maharani. Kalau letih wani ambil 10 biji. Dosage sebenar 50 biji kecil sehari tp sbb wani ambil supplement lain, wani kurangkan ke 5-10 biji sahaja.

jamu maharani

Malam sebelum tidur – 1 sachet bb plus collagen. Bangun pagi memang muka jadi lembab2 jer. Sejak pakai skincare luminez lagi soft & supple!

IMG_2370945954_10152826468415074_102253421_n

stokist bulletin luminez 2

Seminggu sekali or 2 kali ambil lactolite (campur dalam juice yoghurt bliss) utk tambahkan bakteria baik dlm badan & amalkan minum banyak air bioaura. Kalau coffee mmg strictly mineral coffee or white coffee or starbucks sahaja. Wani x leh minum nescafe nanti sakit kepala.

Cara Minum Lactolite

Selain drp ni, make sure eat healthily, purify makanan sebelum dimasak menggunakan biozone food purifier, pakai premium beautiful di siang hari & malam tidur atas biovelocity sleepmate.

Slide28photo (2)Bio Velocity Sleep Mate www.hazawani.com 20

Bukan nak jual product tapi inilah yg wani & mama Zawiyah Mohd Amin amalkan hari2. Mama lagi dasyat dia makan maharani 25 biji terus so dia mmg awet mudaaa… Kami mmg x berkira duit utk kesihatan & kecantikan. Kalau nak makan pakai free, senang jer! Buat biz secara sambilan, tapi bukan sambil lewa! Dapat rm3-5k sebulan, produk pun pakai free!!! Best kan! Cantik, sihat, poket penuh & bergaya gitu!

P/S: now ada promosi beli 3 bb plus collagen, percuma 1 box worth rm180. Jimattttt!!!

bbplus Promotion May-Oct2013

BTW mama wani ada kat johor till sabtu kalau uols nk jumpa maharani sorang ni. Kulit mama lg lembut & cantik dr wani. Sabun badan pun kami pakai marine essense beauty bar a.k.a sabun pencerah ketiak tu. Memang dah bole jadi duta produk kan. Makan pakai head to toe (“,)

324945_211670145556329_729865_o

Doakan Ayah Cikina Yea (",)

Dear Gentle Readers,
I’m sure uols tau yang penjaga anak2 wani nama dia kak Ina, tapi kami panggil cikina. Dari umur Hanif 5 bulan cikina kerja dengan kami. Dah kami anggap seperti kakak sendiri.
Last week, macam biasa cikina balik kampung utk bercuti. Abg cikina kebetulan nikah on saturday. So hari jumaat pagi2 cikina balik kampung. Cikina plan nak balik KL hari isnin.
Sesungguhnya, kita merancang tuhan menentukan. Tengahari isnin tu, cikina call nangis2 cakap ayah beliau pengsan! Innalillahiwainailahirajiunnn…
After further investigation, doctor sahkan saraf di otak ayah cikina ada yg pecah. Wani plan nak bawa Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) untuk ayah cikina. Tapi dah a few days stokis tutup for CNY. And most stokis x ada stok (told u BVSM laris mcm goreng pisang panas)… Alhamdulillah khamis petang wani dapat 1 unit BVSM untuk ayah cikina.
So today, wani, mama & anakanda berdua meneruskan perjalanan ke Hospital Besar Temerloh. Kami datang melawat ayah cikina. Pakcik still x sedarkan diri dari last week. Wani selimutkan pakcik dgn BVSM. After a while, kelihatan tangan pakcik bergerak2 & badan pakcik mula berpeluh2.
Kita sama2 doakan semoga ayah cikina sembuh ye kawan2.

Testimonial Bio Velocity Sleep Mate : Pesakit Cancer Darah & Lumpuh

Dear Gentle Readers,
I am sure most of you dah terbaca my previous entry on Bio Velocity Sleep Mate dan keistimewaan BVSM ni & kaitan nya dengan Waktu Dhuha (click here).
Today, Wanie dapat invitation from Bally KLCC untuk hadir ke Showcase for their latest collection. However, due to urusan di stokis & permintaan LUAR BIASA terhadap Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) ni Wanie ter’stuck’ lama di stokis.
On the way balik, Wanie ke CIMB Bank cawangan Taman Putra, Ampang untuk hantar 2 set Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) yang Kak Sue order. Apparently, beliau dah SHARE tentang kehebatan BVSM ni pada rakan office beliau, Saudara Razi (27 tahun) yang dah lama menghidap kanser darah. Sebelum ini, Razi lumpuh & tidak dapat berjalan. Setahun beliau ambil cuti tanpa gaji. Kemudian, beliau boleh bergerak tetapi menggunakan tongkat & MOVEMENT sangat2 LIMITED.
Here’s the chronology of event :

February 5,  09:23 am

Around 3:30pm, Kak Sue update kami dengan berita ini…

Jam 5:30pm, lagi berita baik kami terima… 

Terkejut & terharu mendengar berita gembira ni!

Kebetulan jam 5:40pm Wanie dah sampai di bank untuk pass barang Kak Sue. Wani x lepaskan peluang berjumpa sendiri dengan Saudara Razi, co-worker Kak Sue & Kak Aween di CIMB Taman Putra, Ampang.

Apa yang Wanie boleh katakan, Ya Allah rasa nak menitis air mata ni bila melihat senyuman Razi.

Yang ini, special untuk semua, saksikan sendiri Razi berjalan tanpa tongkat nya!

Sepanjang Wanie buat biz, saat2 macam inilah yang betul2 buat Wanie rasa PUAS! 
Puas bila ada insan yng dapat MANFAAT daripada our product;
Puas bila ada insan yang kembali TERSENYUM sebab dapat semula KEYAKINAN DIRI;
Puas bila dapat bantu bizpartner EARN EXTRA INCOME, walaupun RM2,000-RM3,000 sebulan pun, bagi mereka itu membantu sangat2! Apatah lagi untuk partner yang betul2 all out, 5 figure income setiap bulan adalah biasa bagi mereka…

PUAS! Syukur, Alhamdulillah…

Let’s SHARE about this MIRACLE PRODUCT to our friends. Mereka MUNGKIN memerlukannya!

While doing that, not only anda dapat SAHAM DUNIA (UNTUNG berniaga); anda juga dapat SAHAM AKHIRAT, sebab kongsi benda BAIK dgn rakan2 kita di luar sana!

Contact me for BEST PRICE! FREE demo & consultation (“,)

FB : http://www.facebook.com/hazawani


E-mail : hazawani@gmail.com

Call/SMS/Whatssapp : 016 225 7305

Rahsia Solat Di Awal Waktu Mengikut Kajian Sains

Dear Gentle Readers,


taken from : http://www.youtube.com/watch?v=6YVZZeb-qoM


Setiap peralihan waktu solat sebenarnya menunjukkan perubahan tenaga alam ini yg boleh diukur dan dicerap melalui perubahan warna alam. Fenomena perubahan warna alam adalah sesuatu yg tidak asing bagi mereka yg terlibat dlm bidang fotografi.

Ketika waktu Subuh alam berada dlm spektrum warna biru muda yg bersamaan dgn frekuensi tiroid yg mempengaruhi sistem metabolisma tubuh. Jadi warna biru muda atau waktu Subuh mempunyai rahsia berkaitan dgn penawar/rezeki dan komunikasi. Mereka yang kerap tertinggal waktu Subuhnya ataupun terlewat secara berulang-ulang kali, lama kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki. Ini kerana tenaga alam iaitu biru muda tidak dapat diserap oleh tiroid yg mesti berlaku dlm keadaan roh dan jasad bercantum (keserentakan ruang dan masa) — dlm erti kata lain jaga drp tidur. Disini juga dapat kita cungkil akan rahsia diperintahkan solat diawal waktu. Bermulanya saja azan Subuh, tenaga alam pada waktu itu berada pada tahap optimum. Tenaga inilah yg akan diserap oleh tubuh melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud. Jadi mereka yg terlewat Subuhnya sebenar sudah mendapat tenaga yg tidak optimum lagi…


Warna alam seterusnya berubah ke warna hijau (isyraq & dhuha) dan kemudian warna kuning menandakan masuknya waktu Zohor. Spektrum warna pada waktu ini bersamaan dgn frekuensi perut dan hati yg berkaitan dgn sistem penghadaman. Warna kuning ini mempunyai rahsia yg berkaitan dgn keceriaan. Jadi mereka yg selalu ketinggalan atau terlewat Zuhurnya berulang-ulang kali dlm hidupnya akan menghadapi masalah di perut dan hilang sifat cerianya. Buktinya…Orang yang tengah sakit perut ceria tak ?


Kemudian warna alam akan berubah kpd warna oren, iaitu masuknya waktu Asar di mana spektrum warna pada waktu ini bersamaan dgn frekuensi prostat, uterus, ovari dan testis yg merangkumi sistem reproduktif. Rahsia warna oren ialah kreativiti. Orang yg kerap tertinggal Asar akan hilang daya kreativitinya dan lebih malang lagi kalau di waktu Asar ni jasad dan roh seseorang ini terpisah (tidur la tu…). Dan jangan lupa, tenaga pada waktu Asar ni amat diperlukan oleh organ-organ reproduktif kita….


Menjelang waktu Maghrib, alam berubah ke warna merah dan di waktu ini kita kerap dinasihatkan oleh orang-orang tua agar tidak berada di luar rumah. Ini kerana spektrum warna pada waktu ini menghampiri frekuensi jin dan iblis (infra-red) dan ini bermakna jin dan iblis pada waktu ini amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam. Mereka yg sedang dlm perjalanan juga seelok-eloknya berhenti dahulu pada waktu ini (solat Maghrib dulu la…) kerana banyak interferens (pembelauan) berlaku pada waktu ini yg boleh mengelirukan mata kita. Waktu inilah fenomena buta ayam terjadi. Rahsia waktu Maghrib atau warna merah ialah keyakinan, pada frekuensi otot, saraf dan tulang….


Apabila masuk waktu Isyak, alam berubah ke warna Indigo dan seterusnya memasuki fasa Kegelapan. Waktu Isyak ini menyimpan rahsia ketenteraman dan kedamaian di mana frekuensinya bersamaan dgn sistem kawalan otak. Mereka yg kerap ketinggalan Isyaknya akan selalu berada dalam kegelisahan. Alam sekarang berada dlm Kegelapan dan sebetulnya, inilah waktu tidur dlm Islam. Tidur pada waktu ini dipanggil tidur delta dimana keseluruhan sistem tubuh berada dlm kerehatan… (Time utk landing charge energy…hik3… Make sure landing atas BIO VELOCITY SLEEP MATE untuk tidur yg berkualiti)…


Selepas tengah malam, alam mula bersinar kembali dgn warna putih, merah jambu dan seterusnya ungu di mana ianya bersamaan dgn frekuensi kelenjar pineal, pituitari, talamus dan hipotalamus. Tubuh sepatutnya bangkit kembali pada waktu ini dan dalam Islam waktu ini dipanggil Qiamullail…


Begitulah secara ringkas perkaitan waktu solat dgn warna alam. Kini sememangnya manusia telah sedar akan kepentingan tenaga alam ini dan inilah faktor adanya bermacam-macam kaedah meditasi yang dicipta seperti taichi, qi-gong dan sebagainya.


Take Note !!! : Kita sebagai umat Islam sepatutnya bersyukur kerana telah di’kurniakan’ syariat solat oleh Allah s.w.t tanpa perlu kita memikirkan bagaimana hendak menyerap tenaga alam ini. Hakikat ini seharusnya menginsafkan kita bahawa Allah s.w.t mewajibkan solat ke atas hambanya atas sifat pengasih dan penyayang-Nya sebagai pencipta kerana Dia tahu hamba-Nya ini amat-amat memerlukannya. Dan adalah amat malang sekali bagi kumpulan manusia yang amat cuai dlm menjaga solatnya (ingatan untuk diri saya sendiri juga)

ALLAH HUAKBAR !!!


——————————————————————————

Al-Quran ni memang mengandungi pelbagai rahsia yang sgt2 berguna kalau kita boleh manfaatkan… Sampaikan ada surah on Matahari (As-Shams) & Dhuha… Allahuakbar!

Waktu wani menulis ni, adalah waktu dhuha nan indah… Cahaya matahari waktu dhuha ni, sangat special tau. Teknologi Bio Velocity Sleep Mate yg Wani duk pakai sekarang guna tenaga matahari pagi (dhuha) lah… Teknologi Korea, fabric dr Germany, disimpan dlm garam laut dalam & diseimbangkan sebelum disuntik dlm benang BVSM ni. 





More info, click : BIO VELOCITY SLEEP MATE

Bio Velocity Sleep Mate

KEISTIMEWAAN

1. Meningkatkan metabolism 

2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel 

3. Menggalakkan peredaran darah 

4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun 

5. Meningkatkan tahap medan tenaga

6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan

7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan

8. Bersemangat dan bertenaga

9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi

10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal

11. Melegakan kepenatan dan kesakitan

12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik

13. Menggalakkan fungsi jantung

14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti 

MANFAAT

Melegakan sakit kepala, sakit haid, sakit perut, menghilangkan kesakitan otot, melegakan kesakitan gastrik, melegakan sakit belakang, menolong ketegangan leher, melegakan rasa kebas.

CARA PENJAGAAN

BV Sleep Mate boleh dicuci setahun sekali. Gunakan bahan pencuci kain yang berorganik untuk mencuci dengan tangan secara lembut dan keringkan di bawah matahari. Dicadangkan cuci di kawasan yang terkena kotoran sahaja.

CARA PENGGUNAAN

Bukakan dan letakkan BV Sleep Mate di atas tilam. Letakkan empat tali elastik ini di setiap sudut tilam.

SAIZ

Tilam saiz QUEEN

PRODUCT DEMO


Hanya letak cermin mata atas BIO VELOCITY SLEEP MATE selama 10 saat, 

sudah dapat rasa aura dan tenaganya. AJAIB!!!


PRODUCT INFO

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX 

Medan Tenaga Manusia 

Matahari adalah sumber tenaga yang menggerakkan kesemua kehidupan dalam bumi. Benda hidup adalah makhluk yang bertenaga, atom-atom dan elektron-elektron di dalam badan kita menghasilkan satu aliran medan tenaga di mana ia membekalkan tenaga yang mencukupi untuk sel-sel badan bekerja pada tahap yang optima. Dengan kata lain, tenaga adalah daya hidup dan ia adalah sumber kesihatan dan semangat manusia. 

Keseimbangan tenaga adalah berdasarkan kewujudan corak tenaga di dalam dan di sekeliling badan yang membentuk satu matrik yang digunakan oleh badan untuk mengekalkannya dalam keadaan “sihat”. Medan tenaga manusia dibentuk untuk mengekalkan kesihatan badan. Sel-sel badan berkomunikasi di antara satu sama lain melalui gelombang (frekuensi) yang unik kepada setiap orang. Semua tisu seperti kulit, hati, tulang dan organ-organ lain mempunyai tenaga dan beresonan ke atas frekuensi tersendiri. Bioresonans bermakna mengedarkan semua frekuensi yang diperlukan untuk rangsangan dan penyelarasan organisma yang muktamad. 

Bagaimanapun, pemodenan kini telah membawa kepada kemerosotan medan tenaga manusia secara mendadak. Gaya hidup yang penuh tekanan, penggunaan alat elektronik yang meluas, pencemaran alam, makanan yang tidak seimbang, gaya hidup yang buruk serta toksin-toksin yang dihisap telah membawa ketidakseimbangan frekuensi elektromagnetik atau medan tenaga. Dengan ini, sekatan tenaga dihasilkan justeru mengganggu pengaliran tenaga utama atau daya hidup. Masalah kesihatan kronik mulai timbul dan menjadikan badan sukar untuk menyembuhkan diri. 

Tidur Yang Berkualiti 

Manusia telah menghabiskan 1/3 daripada masa mereka dalam tidur; oleh itu, tidur dan rehat yang berkualiti adalah penting untuk kesejahteraan kita. Ia adalah penting untuk kesihatan fizikal dan mental, dan untuk mengoptimakan fungsi-fungsi harian kita. Apakah itu tidur yang berkualiti? 

Tidur yang berkualiti bermakna mempunyai jangka masa rehat yang cukup serta mendalam yang membolehkan seseorang sedar selepas membangun dan segar selepas membangun dan segar sepanjang hari.

Semasa badan kita rehat, semua sel badan akan diperbaharui dan dibebaskan, kerja-kerja pembaikan ke atas kecederaan dan penyakit-penyakit akan dijalankan; aktiviti-aktiviti otak kita yang mengawal emosi, proses pembuat keputusan dan interaksi sosial dihentikan, membolehkan kita mengekalkan emosi dan fungsi-fungsi sosial yang optima semasa kita membangun. 

Tidur juga menguatkan minda dan kesedaran, membolehkan kita berasa bertenaga dan lebih berjaga secara fizikal. Ia juga meningkatkan daya ingatan dan keupayaan belajar; mengurangkan tekanan, rasa kebimbangan dan kerisauan. Tidur yang berkualiti menjaga kesihatan hati kita dan mengurangkan risiko kemurungan. 

BV Sleep Mate 

Anda boleh memulihkan keseimbangan dan kesihatan anda secara mudah dengan kuasa penyembuhan BV Sleep Mate. Pelapik tilam ini khas dibuat untuk memenuhi keperluan individu anda. BV Sleep Mate menolong membetulkan frekuensi yang tidak harmoni, meneutralkan gelombang berbahaya sambil menguatkan gelombang positif yang membentuk aura yang sihat dalam organisma. Dengan mempengaruhi pengaliran tenaga, kita boleh menyihatkan badan dengan mencapai tahap kesihatan yang sempurna, mengimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktiviti badan dan minda. 

Apabila anda bangun daripada tidur, anda berasa lebih cergas dan bertenaga. Dalam penggunaan jangka masa panjang, ia memberi manfaat kepada badan di mana ia boleh mengekalkan kesihatan kita, meningkatkan sistem imun dan juga memberi hidup yang berkualiti.
Love,
Hazawani Halin

Contact me for BEST PRICE! FREE demo & consultation (“,)

FB : http://www.facebook.com/hazawani

E-mail : hazawani@gmail.com

Call/SMS/Whatssapp : 016 225 7305

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...