Kuliah Habib Ali Zaenal di Masjid TAR

Iktikaf sebelum majlis ilmu bersama Habib Ali Zaenal bermula (“,)
Berselawat beramai2 sebelum majlis ilmu bersama Habib Ali Zaenal bermula jam 10.30am nanti (“,)Luang masa untuk menikmati ketenangan di rumahNya (“,)

ALLAH SAYANG KITA!!!

Our “GURU” this morning…

Memandang wajahnya sahaja pun dapat pahala (“,)

www.hazawani.com

#piccollage #kuliah #habibali

[FORMULA HIDUP LUAR BIASA 10S DR AZIZAN OSMAN]

[FORMULA HIDUP LUAR BIASA 10S #DRAZIZANOSMAN]

Salam semua rakan2 yg disayangi… Jgn lupa “cuci hati” kita hari2…

Setiap pagi amalkan beristighfar 101x & berselawat sekurang2nya 1,000x setiap pagi.

Amalkan dgn istiqamah. In shaa Allah apa yg anda hajati akan tercapai. Allah akan lorongkan anda jumpa bisnes yg sesuai dgn jiwa anda, berjumpa dgn insan2 yg dapat membantu anda merealisasi kan impian anda.

Rezeki akan datang dalam bentuk peluang. Jika ada peluang dtg menjemput anda, istikharah agar dapat buat keputusan melalui “mata hati yg jernih” (clarity)… Sebaik2 bisnes adalah yg dapat menolong org & membantu menambahnilai hidup insan2 disekeliling kita.

In shaa Allah, perbetulkan niat, baiki HATI kita, In shaa Allah kita akan menjadi magnet yang menarik banyak kekayaan, kejayaan & kebahagiaan dalam hidup kita… Saya doakan anda semua kaya, berjaya & bahagia… Ameen ya rabbal alaminnn (“,)

P/S: hari jumaat (selepas asar menuju ke maghrib) adalah antara waktu mustajab berdoa. Tambahkan bacaan doa akhir & awal tahun harini k (“,)

http://ift.tt/1uNgk3g via SOHO Mumpreneur Hazawani Halin http://ift.tt/1wi5LLm

Waktu Tidur Dalam Islam

Dear Gentle Readers,

Tok guru pesan semalam, lepas subuh jgn tidur especially sehingga waktu isyra’ (7-7.10am)

Kalau after 1 day pun x nak amal mmg loser giller lah wani oiii… Mmg wani perasan geng2 tahfiz pun selalu bgn 4am pastu x tido smpai subuh & beyond. Around 11am lepas menghaffuz & settle solat sunat dhuha baru mereka tido jap… Tidur sebentar sebelum masuk waktu zuhur i.e. Qailulah

Perubahan (changes) mmg payah tp kita kena paksa gak diri utk berubah… Kalau nk angkat selimut pun gagal, cemana nk cipta kejayaan lain yg lebih besar?

DEEP :)

www.hazawani.com via SOHO Mumpreneur Hazawani Halin http://ift.tt/1DFJZCd

Change Your L.U.C.K!

Dear Gentle Readers,

Jika anda dah buat biz selama 3 tahun & ke atas, tapi wang simpanan anda masih belum touch RM1 juta, saya syorkan anda ubah LUCK anda.

L-Logistic (environment)
U-Understanding (kefahaman)
C-Commitment
K-Knowledge (ilmu)

Penting utk anda pilih environment anda. Dengan siapa anda berkawan. Siapa mentor anda. Dengan siapa anda berbisnes. Di mana anda sekarang? Biasa ke majlis ilmu atau biasa bermalas2an?

Penting utk anda faham kelemahan & kekuatan diri. Penghalang terbesar kejayaan anda adalah FEAR (ketakutan).

Kemudian, berikan KOMITMEN untuk buat yg TERBAIK sehingga selesai.

Always UPGRADE knowledge & ilmu. Upgrade SPEED anda. FAST action, fast result. Terhegeh-hegeh action, NO RESULT!

U will achieve GREAT RESULTS if u change your LUCK (“,)

Org berjaya, mereka jatuh banyak kali tapi BANGKIT cepat gillerrrrr….

Jgn sabotaj diri sendiri. STOP alasan & BUAT SAHAJA!!!

www.hazawani.com

from SOHO Mumpreneur Hazawani Halin http://ift.tt/1gxK7H5
via IFTTT

Kat Mana Nak Beli Buku Murah di Kuala Lumpur? Cheap Books In KL?

Dear Gentle Readers,

Tempat beli buku murah sementara menunggu #BigBadWolf adalah BOOK XCESS 

Wani suka beli board books yg ada lagu2 tu utk anak2.

Novel2 pun byk dijual tp sejak buat biz mmg x sempat baca buku romance2 ni…

Wani sempatkan baca buku biz, motivation, biography & buku2 agama…

Kalau nk best lagi pergi sendiri ke L3, Amcorp Mall, PJ ataupun L2, Fahrenheit88, KL k…

Cuci mata :)

www.hazawani.com

#BookXcess #books
from SOHO Mumpreneur Hazawani Halin http://ift.tt/1288BWU
via IFTTT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...