Updates Hazawani Halin ‘s Facebook


Gagah + Gigih bawa bag sebesar2 ni dari KL naik bus ke Pasir Gudang. SQF tanya, “u bawa batu ke”

Bukanlah… Dalam ni ada #sabunketiak, #shampoo #marineessence, #BBPlusCollagen, #JTXAirtracker rakan kongsi kita punye. Baju I 3 helai jer…

SQF : “ooooohhhh”

P/S: x ada salahnya bersusah payah waktu muda untuk kesenangan akan datang. I’m documenting this as part of my multi-millionaire diary… Satu hari nanti I will be smiling knowing all my hard work is paid off handsomely (“,)

www.hazawani.com

[EXCLUSIVE INVITATION : BEAUTY WORKSHOP]

[EXCLUSIVE INVITATION : BEAUTY WORKSHOP]Anda akan pelajari :

* bagaimana memilih & memakai pakaian dalam yang betul, sehinggakan TIADA lagi lemak berlebihan, ‘mangkuk tingkat’ & ‘payudara kedua’ di belakang badan.
* teknik urutan ‘dagu runcing’, bentuk muka V, mengecilkan bahagian lengan, peha & perut serta menganjalkan payudara.

Workshop akan dikendalikan oleh certified beauty specialist secara PERCUMA (by invitation ONLY). Sila reply dengan memberikan Nama Penuh & No Telefon untuk mendapatkan e-ticket.

Date : Friday 18/4/2014
Time : 8.15pm
Venue : Cheras (full address will be given in e-ticket)

See u there!!!

www.hazawani.com

#alumniDAO #dao #DrAzizanOsman #imkk #amp #ttt #rkmj #platinumDAO

Dana Pembinaan Jambatan Untuk Pusat Tahfiz Al-Kholidi

Assalamualaikum. Mohon di sebarkan kerana Tahfiz al Kholidi sedang mencari Dana utk pembinaan Jambatan bagi kemudahan dan keselamatan pada pelajar Hafiz….segala usaha didoakan agar ALLAH memberkati…..wassalam.Bank Islam : Pusat Tahfiz Al-Kholidi
1211-3010-04-1234

P/S: ustaz yunus, mudir pusat tahfiz (dlm gambar) ni memang saya kenal. Guru kitab muhimmah saya. Seorang ahli tasawuf yg sgt hebat. Mohon sebarkan pada kawan2 ye… Semoga serba sedikit kita dapat bantu. Kalau seorang sumbang rm10 pun bila cecah 5,500 org cukup dana rm55k in shaa Allah… TQ

www.hazawani.com via SOHO Mumpreneur Hazawani Halin http://ift.tt/1hGJnEp

Bom Jer Orang Yang Suka Melakukan Maksiat?

From ustaz yunus (a tasawuf scholar, mudir tahfiz ulu yam)

Pernah satu kali syekh sya’rawi berbicara dengan seseorang yang ingin membunuh orang yg sedang melakukan maksiat.
Orang itu berkata untuk meledakkan bom bunuh diri di tempat mereka bermaksiat. Pada pendapatnya tentu hal itu akan menyelesaikan semua permasalahan itu. Setelah itu syekh menjawab “jika kamu melakukan bom bunuh diri, lalu mereka mati dlm keadaan maksiat.. Kemana pergi mereka”.. Jawab org itu.. “Tentu saja mereka akan masuk ke dalam neraka”..
Syekh menjawab “bererti tujuan kamu dan iblis sama. Memasukkan org yg sedang bermaksiat ke dalam neraka” ..

Allahhu allah.. Ini sebuah perkataan yg sarat dengan makna.. Seharus nya org itu ber dakwah kpd org2 yg berada dlm kemaksiatan dgn akhlak yg baik sehingga mereka kluar dari jalan maksiat itu.. Bkn mnyegerakan mereka utk masuk neraka..
Tiada satu risalah yg di utus utk berbuat seperti itu.. Tetapi sebaliknya.. Allah memerintahkan agar kita mengeluarkan org yg berbuat salah dari kegelapan menuju cahaya.. – syekh usama sayyid al azhari..

www.hazawani.com

Formula 10S Dr Azizan Osman

Dear Gentle Readers,

Siapa dh tau rahsia ni, tp x buat mmg wani sedih sgt. Sbb anda mensabotaj diri anda sendiri…

Org2 yg buat & beramal dgn nya semua akui ada perubahan slowly dlm hidup mereka. Puas kita mencari2 apa formula kejayaan ramai org. Now mereka dh share tp kita x nak ambil tindakan & buat. X pasti itu kebodohan atau keegoan x bertempat. Ego pd Allah & rasul. Kesian sgt kat diri kita kalau kita buat cmtu pd diri sendiri…

So mari ramai2 kita amalkan. Paksa diri & biasakan. Paksa diri anda utk berjaya, paksa diri anda untuk untuk dekat padaNya. Anda yg dapat hasilnya…

www.hazawani.com via SOHO Mumpreneur Hazawani Halin http://ift.tt/PYeShu

Ahli Perniagaan Muslim Yang Amanah & Jujur Akan Berkumpul Di Akhirat Bersama Para Syuhada

Di hari akhirat nanti, wani teringin nak CHILLAX dgn Siti Khadijah, usahawanita paling berjaya dunia akhirat bersama suaminya Rasulullah SAW. Over kan visualisation pagi ni?Rasulullah SAW bersabda :
“Ahli perniagaan muslim yang amanah & jujur akan berkumpul di hari akhirat bersama para2 syuhada”

-Ibnu Majah-

www.hazawani.com via SOHO Mumpreneur Hazawani Halin http://ift.tt/1kl5qT7

Flexible working hours, unlimited income (“,)

Alhamdulillah, saya bersyukur kerana dapat bangkit awal untuk solat subuh harini, buat sedikit breathing exercise, visualisation & now nak start membaca for half an hour sebelum anak2 bangun for morning play.Biasanya anak2 akan bergomol dgn mama papa pagi2 sebelum kami pergi kerja. Sometimes wani kerja dari rumah je, & kadang2 keluar kalau nak focus lebih.Syukur, this is what i really want for my life. Flexible working hours, unlimited income & the satisfaction i get in helping others, x kisah dengan cara buat mereka gembira dapat improve kesihatan/kecantikan or dgn cara bantu mereka tunjuk cara cemana nak dapat income tiada had ibarat ‘cek kosong’… Bulan ni nak buat cek 5 angka lagi, In shaa Allah (“,)

www.hazawani.com via SOHO Mumpreneur Hazawani Halin http://ift.tt/1kl5nXp