Updates Hazawani Halin ‘s Facebook

Rasa lega & gembira tengok semakin ramai wanita mula sedar bahawa pad & pantiliner yg mereka pakai selama ni diperbuat daripada recycle paper. Bayangkan surat khabar lama, dah bungkus2 ikan, sayur semua tu diproses untuk jadi bahan dalam pad yg kita pakai di “mahkota wanita” kita. Ngeriii

Jgn cakap mahal… Sekarang anda ada macam2 pilihan. Student pun mesti mula jaga dari awal akil baligh. Yang penting pastikan ia diperbuat drp kapas & kalau yg ada extra features macam bagi tenaga, ada FIR, ion negative dll tu laaagi bagus!!!

Bole request agent anda untuk buat demo. Pasti anda terkejut besar & lepas ni taubat x nak pakai dah jenama2 yg konon2 glamour tu…

Apapun yg kita buat, ingatlah matlamat asal kita demi mendapat redha Allah. Teruskan berkongsi ilmu dengan masyarakat & org2 disekeliling kita. Banyak jasa kita pada org, semakin banyak ganjaran Allah beri pada kita. Yakin dgn Allah. Dia pasti jaga kita (“,)

www.hazawani.com #bioseleza #theroyals

My Palembang Diaries

Dear Gentle Readers,

OMG!

Who would have thought! I’m writing this blogpost from Presidential Lounge, Hotel Aryaduta Palembang… Betul2 sebelah The Presidential Suites!

Pagi tadi wani & my cousin brother Ezwan Hamdi fly ke Palembang bersama2 our paklong Dato’ Paduka Hj Haron & maklong, Datin Paduka Norlian. Dari airport KLIA2 lagi kami dah dapat layanan selayaknya sebagai tetamu khas diRaja. We got special tag, nk lalu checkpoint security pun ada laluan khas. Bila sampai je kat airport Palembang, kami diberi layanan extra extra special lagi… We got escort, polis jaga depan-belakang kereta & laluan tu semua khas untuk our delegates. Sampai je kat hotel Aryaduta, ada tarian tepak sirih menyambut ketibaan kami… Memang best giller!!!


Welcome Dance at #aryadutahotel

Then, we went to the rehearsal. Ye laaa nak menghadap sultan mesti ikut protokol yaaaa…


Meeting #sultanpalembang in a bit :) Wish me luck i terketar2 ramai sgt pegawai istana with keris, pedang & all. I sangat terujaaaaaaa….

Lepas tu kami lunch. Of course, selection of food mmg superb! Maklumlah, nak jamu tetamu diRaja kan…. Pastu kami check in. Sebab wani datang dgn cousin lelaki, paklong decided that he will room-in dgn Along Wan & wani satu bilik dgn maklong… Masa kami gi bilik paklong, terkejut tgk bilik dia PRESIDENTIAL SUITE ok! Siap ada working area, ruang tamu, separate bathroom, ada shower separate, jacuzzi separate… Mau laaa wani x meroyan? Wani x pernah duduk presidential suite kut… Wani mcm budak2 je excited kat situ… Paklong & maklong senyum2 tengok gelagat anak2 buah… Hahahahaha!


We got Presidential Suite!!!

During the ceremony, memang Wani terujaaaaaa…. Pakaian pembesar2 tu cantik, songket hitam dgn benang emas…. Smart giller wani rasa macam tengok citer melayu zaman dulu kala pun ada… Istiadat dia memang macam Melayu, ada pencak silat… Barang2 kebesaran pun macam yg kita belajar sejarah kat sekolah dulu i.e. Al-Quran, Keris, Pedang etc…. Wani memang enjoy sangat2 berada dalam ceremony tu… I make new friends dgn delegasi dari Malaysia & also Palembang…


Errrr smart giller pakaian pembesar palembang. I suka songket hitam dgn benang emas dia… Sangat2 cantik…. Ada sorg dato seri ni pakai all black + gold tread songket… Perrrrrggghhhh!!! Tiba2 berangan kalau SQF pakai mesti ensemmmmm… Kami x leh ambil gambar masa istiadat… So gambar2 masa majlis wani up bila dah dapat softcopy dr photographer yea….

Habis istiadat, kami pergi dinner… Sebab rasa happy sangat, makan pun ala kadar je… Pastu Wani lepak kat lounge ni dengan Along Wan & Maklong untuk minum teh & makan2 buah, cookies, cake… Haahahah nampak x pelahap? Seriously, Wani betul2 ambil peluang untuk menghayati gaya hidup mewah ni… Wani x pernah rasa… & Wani sukaaaaaa!!!! Sukaaa laaa kalau boleh jadi org kaya lepak2 buat kerja kat suites macam ni… X de ramai2 org kacau or tengok2 kita… Privacy sangat2…. Rasa macam tuan puteri semua org hormat & buat things untuk kita…. Caner nak cakap ye, memang best lah!


Datuk Paduka Hj Haron in his no 1 dress (“,)

Kesimpulan, I am sooo glad that Allah choose me to go through this amazingggg journey… Thanks to paklong yang bawa wani ke sini… In shaaa Allah, wani akan teruskan menabur bakti kepada masyarakat x kira di Malaysia mahupun Palembang…. Now wani akan banyak buat kerja2 charity untuk Kesultanan Palembang juga… So laaagi lah sibuk kan… Dengan biz lagi, kerja amal lagi… But I like it! We are building new istana for the Royalties & banyak agih2kan Al-Quran kepada sekolah2 & masjid di sini. Tadi ada pemberian kerusi roda pada rumah2 sakit di sini. & Banyak lagi sumbangan yang akan kami buat untuk masa akan datang… I am now a proud member of AMP (Ahli Mahkota Palembang), syukur ALHAMDULILLAH!

www.hazawani.com

I’m at Palembang Darussalam!!!


Early morning flights today… With #nash, popular dengan lagu Pada Syurga Diwajahmu… Remember?

I’m currently at #palembang with my paklong Dato’ Paduka Hj Haron & maklong Datin Paduka Norlian… I’m here for #charitywork with #MBCC #MALINDOBusiness&CulturalCentre


With Ybhg Dato’ Zainal Abidin Sakom, ex ADUN Batang Kali, a ‘people person’ I would say… Senyuuuuummmm sahaja! Saya kena belajar ‘senyum cangkuk’ dari Dato’ ni!

Alhamdulillah, today wani jadi #TetamuDiraja. Kami dilayan macam royalties. Semua luggage ada org yang angkatkan. X payah beratur pun kat immigration, nak naik kereta pun ada #police escort depan belakang. Waaaa giller teruja sebab wani x pernah diescort macam ni. Selalu kat KL kita yg kena ketepi bila polis buat isyarat ‘beri laluan’ tu. Kat sini polis, VVIP cars & escort yg suruh org lain ketepi bagi kami jalan… Best juga sekali sekala dapat layanan mcm ni.

I’m meeting #sultanpalembang afterwards!!! Errr practice angkat sembah & cakap ‘menjunjung kasih ke bawah duli tuanku’… Saya nak majukan #ekonomi Palembang dengan biz saya ni… Hehehe we are going international!!! Semua ni wani lakukan untuk menabur bakti pada masyarakat. Sasaran kami nak lahirkan 100 jutawan #bumiputera in 2015. Wanna be part of my winning team? Nanti whatsapp wani k? +60162257305

www.hazawani.com

#TheRoyals #TheRoyalsBrunei #TheRoyalsMalaysia #TheRoyalsIndonesia #Royalties #Dato #Datin #Datuk #DatukSeri #Malaysia #Indonesia #MALINDO #MBCC #Business #Cultural #GreenoMillionairesClub #GMC #VIP #VVIP #charity #aryaduta #aryadutapalembang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...